VOEDINGSCONSULENTE - AFSLANKINGSCONSULENTE
SPORTVOEDING - KINDERVOEDING - NATUURVOEDING

VOEDINGSCONSULENT
AFSLANKINGSCONSULENT
SPORTVOEDING
KINDERVOEDING
NATUURVOEDING

KINDEREN EN VOEDING
De cijfers in ons land liegen er niet om. 1 op de 5 kinderen in kampt met overgewicht. Het zelfvertrouwen van onze kinderen krijgt een sterke dreun, ze voelen zich anders, zitten niet goed in hun vel en isoleren zich of vluchten achter hun computer / gameconsole.
Dit werkt het overgewicht nog meer in de hand en de jongere komt in een vicieuze cirkel terecht.

De eerste stap naar een goed gewicht is gezond eten. Jouw kind moet niet op dieet, een kind op dieet zetten leidt enkel tot nog meer twijfels, frustraties, …
Het is belangrijk dat het kind leert wat gezonde voeding is, wat ongezond is in zijn of haar eetpatroon en leert om dit patroon zelf te doorbreken.

Samen gaan we op weg naar een gezonder levensstijl waarbij het kind zelf de touwtjes in handen neemt en het gezin meewerkt aan een gezonde toekomst.
Stacks Image 70
Wanneer de jongere in de puberteit komt, loeren alweer andere valstrikken. Men heeft al wat zakgeld en kan zelf snacks kopen. De invloed van de leeftijdsgenoten speelt ook een grote rol. Alcohol begint zijn intrede te doen en een jongere die al geen al te goed eetpatroon had wordt plots blootgesteld aan een heleboel factoren die hij of zij zelf niet meer in de hand kan houden.
Daarenboven komt ook nog eens de druk van de sociale media. De jongeren krijgen een ideaalbeeld voorgeschoteld door hun eigen leeftijdsgenoten waar ze naar hun eigen gevoel niet aan voldoen.
In het ergste geval weegt dit psychologisch zo ver door dat er zich een eetstoornis ontwikkelt.
Op een instructieve manier wordt de jongere begeleid zodat hij zelf zijn eigen goede keuzes kan maken en ook weet waarom hij dit doet, zodat hij sterker in de schoenen staat en zelf weet wat kan en niet kan.
Stacks Image 80
Stacks Image 47
voedingsadvies berlare
Fabienne Liebaut

Afslankingsconsulente & Voedingsconsulente
Specialisatie in afslanking, sportvoeding, natuurvoeding & kindervoeding
Afspraak aan huis (regio Berlare, Uitbergen, Schoonaarde, Wichelen, Gijzegem) of bij Umami in Berlare

Tel: 0476 308 467
Mail : info@umami-voedingsadvies.be