Tongrolletjes met broccolicrème en pestosaus

RECEPT VAN DE WEEK : TONGROLLETJES MET BROCCOLICREME EN PESTOSAUS
RECEPT VAN DE WEEK : TONGROLLETJES MET BROCCOLICREME EN PESTOSAUS


tongrolletjes-pestosaus-broccolistamp

4 porties
558 kcal per portie
46,8 g eiwitten
27,5 g koolhydraten
28,2 g vetten (waarvan 6,6 verzadigd vet)
4,3 g vezels

Ingrediënten
600 g tongfiletjes
1 broccoli(in roosjes en steel in stukjes gesneden)

1 sjalot
100 g room (soja light)
100 g visboullon
125 ml zure room
1 eetlepel plantaardige vloeibare bakboter
100 g pijnboompitten
30 g maïsolie
1 ui (eventueel een teentje knoflook)
1 potje basilicum
8 kleine aardappelen
Peper en zout

Bereidingswijze

De verse pesto


1. Versnipper de ui
2. Voeg de pijnboompitten, de basilicumblaadjes en de maïsolie bij de ui en mix

De rest van het gerecht

1. Schil de aardappelen
2. Rol de tongfiletjes op rolletjes
3. Versnijd de broccoli in roosjes (de stelen mogen ook gebruikt worden
4. Stoom aardappelen, tongfilets en de broccoli (15 minuten)
5. Snijd intussen de sjalot in snippers en stoof aan met een eetlepel boter
6. Doe er de room en de visbouillon bij. Laat 5 minuutjes doorsudderen en voeg dan de pesto erbij en roer goed (eventueel nog eens mixen)
7. Doe de gare broccoli en de zure room bij elkaar en stamp tot een crème. Kruid af met peper en zout
8. Serveer de tongrolletjes met de broccolicrème en de aardappeltjes - overgiet de tongrolletjes met de pestosaus


Smakelijk !