Trager eten, minder eten

TIP VAN DE DAG : TRAGER ETEN, MINDER ETEN
TIP VAN DE DAG : TRAGER ETEN, MINDER ETEN

In ons lichaam zijn heel wat enzymen aan het werk die een belangrijke rol spelen in onze vertering. Eén daarvan is CCK (CholeCystoKinine) dat wordt geproduceerd door onze dunne darm.
Dit treedt in werking van zodra we beginnen te eten, maar het duurt even voordat het signaal onze hersenen bereikt, toch wel zo'n 15 minuten.
En laat het nu net zo zijn, dat we vaak gehaast zijn en snel snel eten.
Voor die 15 minuten weten je hersenen echter niet dat je misschien al genoeg hebt en blijf je dus gewoon eten zonder beter te weten.

eating-quickly

Je hebt er dus alle baat bij om toch je tijd te nemen om te eten.

Ben je altijd gehaast, zorg dan dat je porties vooraf afgemeten zijn, zo vermijd je dat je meer gaat eten.
Maar ga zeker niet met de potten aan tafel snel snel eten, want dan riskeer je bij te scheppen terwijl je eigenlijk al genoeg hebt.

Op voorhand doseren dus, of rustig eten, af en toe eens pauzeren tijdens het eten. Na een kwartiertje voel je dan zelf of je nog honger hebt of niet.