Witloofhoopjes met aardappelen

RECEPT VAN DE WEEK : WITLOOFHOOPJES MET AARDAPPELEN

Eten de kinderen niet zo graag witloof ? Dan is dit recept zeker en vast een manier om hen te doen smelten.
Gegarandeerd succes bij groot en klein !

witloofhoopjes

1 portie
433 kcal per portie
32,4 g eiwitten
32,3 g koolhydraten
17,9 g vetten (waarvan 5,9 g verzadigd vet)
6 g vezels

Ingrediënten
150 g kippengehakt
1 kleine ui
350 g witlof
1 el plantaardige vloeibare bakboter
1/2 bouillonblokje
100 g aardappelen


Bereidingswijze

Hak de ui fijn en stoof aan met de boter. Voeg het gehakt erbij en bak tot het rul is.
Snijd intussen het witlof in kleine stukjes en voeg het toe aan het gehakt en voeg het bouillonblokje toe.
Laat op een iets zachter vuurtjes stoven tot het gaar is. Kruid eventueel nog wat verder af met peper en/of zout.
Serveer met de aardappelen

Smakelijk !